CYKLUSBEVIDSTHED

  Det første skridt vi kan tage for at få forbindelse med vores cyklusvisdom er at bevidstgøre vores kvindelige cyklus. For nogle kvinder vil dette være helt nyt, mens andre er helt klar over hvor lang deres cyklus er, hvor længe de bløder og hvornår de har ægløsning. Men cyklusbevidsthed er mere end det. Cyklusbevidsthed handler i sin essens om at lære sig selv at kende. Om at opdage hvem man er i de forskellige faser af sin cyklus. For en kvinde er ikke den samme hele sin cyklus og det er dét cyklusbevidsthed kan kaste lys på og i sidste ende give plads til at vi erkender. Og så bliver det lettere at være til.  

  Cyklusbevidsthed er kærlig og kontinuerlig iagttagelse af vores kvindelige cyklus. Det kan bedst sammenlignes med en slags daglig meditation, der centrerer os og skaber rum for dybe indsigter. For kvinder, der prøver det, bliver hurtigt et uundværligt værktøj vi kan bruge til at forbinde os til os selv, vores natur og naturen omkring os.

  Hvordan praktiseres cyklusbevidsthed?

  Cyklusbevidsthed handler om iagttagelse. Som sagt er det en form for meditation. Det handler om at fokusere og registrere.

  • Brug en chart der giver dig overblik over en hel cyklus ad gangen. Du kan downloade en skabelon her på siden. Eller købe og få tilsendt en printet version i cyklusbutikken.
  • Start med at skrive i et felt hvilken på dag i din cyklus du er. Dag 1 er den første dag du bløder.
  • Skriv kalenderdato i et andet felt og udfyld et stykke frem så du nemt kan rejse frem i tiden og vide hvor du er i din cyklus på en given dato.
  • Udfyld månepositioner, hvis du har lyst, så du kan iagttage hvordan din cyklus udfolder sig i forhold til nymåne og fuldmåne.
  • Lav farvekoder til dig selv, så du dagligt nemt og hurtigt kan markere dit energiniveau og humør.
  • Skriv hver dag noter om dine følelser, kropslige oplevelser, begivenheder, drømme eller andre ting du føler det er relevant at gemme. Det kan være hvor meget og hvor længe du bløder, om og hvornår du mærker ægløsning eller hvis du har sex.
  • Før eventuelt i perioder en mere udførlig dagbog ved siden af hvor du har plads til at gå i dybden med dine noter.

  I praksis er det nemt nok. Det er kontinuerligheden og det “ja” vi igen og igen skal vælge at give vores cyklus der kan være en udfordring, fordi vi let bliver distraheret eller vi bliver utålmodige. Og lige der er det aller mest vigtigt at vi fortsætter.

  Vores cyklus tilbyder os kontakt med vores egen indre visdom. Den er lige foran os, hvis vi bare tør gribe ud efter den. Lige så enkel og tæt på den føles når vi er forbundet til den lige så abstrakt og uhåndgribelig kan den føles, når vi endnu kun kender den i teorien.

  For at gøre den håndgribelig har vi brug for et ritual, som vi gentager igen og igen. Ritualet vækker os på den fineste blideste måde til vores egen visdom og i takt med at det bliver en del af vores liv vokser vores kærlighed til omsorg for og følelse af forbundethed til vores cyklus og os selv.
  Cyklusbevidsthed bliver på den måde til selvomsorg. Det bliver en måde vi kan udvide vores eget indre rum på. En måde vi kan være i verden på med mere stabilitet, sundere grænser og en klar fornemmelse af os selv.

  3 Comments

  Skriv et svar