HVAD KAN DAMP HJÆLPE MED?

  damp

  Jeg får mange beskeder fra kvinder, der vil høre om damp kan hjælpe dem med det ene og det andet og det tredje.

  De leder efter en løsning – en kur – til forskellige diagnoser. De skriver om deres infertilitet, pcos, endometriose, infektion, arvæv efter fødsel, tørhed i vagina og en lang række andre udfordringer, der er udbredte blandt kvinder.

  Det korte svar er, ja måske – lad os prøve. Og det er bestemt et fint og sandfærdigt svar.

  Men det lange svar er jo altid meget mere interessant og rummer i dette tilfælde et perspektiv, som jeg ønsker mig at alle kvinder kender, når de leder efter hjælp og løsninger på det, der foregår i deres underliv – og i resten af kroppen for den sags skyld.

  I konventionel medicin leder man efter sygdomme og diagnoser, som man kan behandle. Ofte med medicin eller operation. Det kan i nogle tilfælde være rigtig fint.
  I andre er det utilstrækkeligt og potentielt skadeligt, da medicin og operation ikke er uden risici og bivirkninger.
  Den løsningsorienterede tilgang til sygdom har mange mennesker taget til sig. Når vi har et problem et sted i kroppen, går vi i gang med at finde løsningen på det problem – lokalt (det var bare nakken, der lige skulle sættes på plads) eller uden for os selv (her er medicin, både konventionel, men også urtemedicin et godt eksempel – jeg mangler nok bare B vitamin).

  Ofte misser den løsningsorienterede tilgang til sygdom den egentlige årsag til ubalancen i kroppen.
  Hvis man er heldig løses problemet lokalt – permanent eller kun for en tid. Men man får ikke fat i den underliggende ubalance, der har skabt sygdommen i kroppen og med stor sandsynlighed vil skabe en ny, hvis den ikke adresseres.
  Behandlingen bliver dermed symptombehandling og ikke en egentlig løsning for det menneske, den forsøger at hjælpe.

  Min tilgang til dig som menneske og til din krop er anderledes.

  Lad os bare kalde den holistisk.

  Det betyder at jeg ser dig som et helt væsen og at jeg ser alt i dig og i dit liv som  forbundet.
  Din mad, din søvn, den måde du bevæger dig, dine relationer, dine følelser og din historie betyder noget for, hvordan du har det, og hvilke ubalancer din krop har.

  Derfor er der sjældent bare én løsning på det du oplever, men i stedet en vigtig samtale imellem dig og din krop, som jeg kan støtte dig i at have, i stedet for at lukke ned for.

  Der er en forbindelse mellem dine menstruationssmerter, den mad du spiser, din fordøjelse, din evne til at sætte grænser og passe på dig selv.

  Der er en forbindelse mellem din endometriose, arvæv, cyster, fibromer og din evne til at slippe kontrollen og tillade livet at være som det er.

  Mange af de symptomer vi oplever i kroppen hænger uløseligt sammen med, hvordan vi har det og hvordan vi lever.

  I stedet for at fokusere på diagnosen, cysten, barnløsheden, den kraftige blødning, smerterne i din livmor, vil jeg invitere dig til at vende opmærksomheden til dig selv.

  Hvordan har du det?

  Hvad længes du efter?

  Hvordan tager du dig af dig selv?

  Det er ofte ved at stille disse spørgsmål – og give sig tid til at høre og mærke de komplekse og foranderlige svar – at nøglen til ægte healing findes. At stille disse spørgsmål er nemlig en selvkærlig praksis. Og kærlighed er den største healer.

  Men hvorfor virker dampen så ofte på diagnoserne og ubalancerne?

  Dampen og urterne, vi kommer i den, er ikke en kur mod specifikke sygdomme og ubalancer. Damp tilbyder dig varme og cirkulation. Varme og cirkulation er et godt udgangspunkt for healing. Det er ikke løsningsorienteret medicin. Det er ikke symptombehandling. Det er medicin til hele kroppen og hele mennesket. Det er kærlighed og omsorg for dig og dit underliv .
  Det er støtte og hjælp til at finde kontakt med din krop og din sjæl og lytte til dens længsler.

  Mine forskellige urteblandinger ikke målrettet hverken fertilitet eller cyster. Urterne er udvalgt efter hvordan din cyklus og din blødning er for at støtte din livmor i at have en fuld og fin naturlig udrensning hver eneste måned. Har du en infektion vil jeg tilføje urter, der er antibakterielle. Hvis din cyklus er lang og uregelmæssig vil jeg give dig mange rensende urter, så blodet bedre kan flyde frit. Er din cyklus kort og kraftig som et vandfald, vil jeg give dig blodstillende urter, der bremser blodet lidt.

  Urterne hjælper og støtter din livmor, så hun har de bedste betingelser for at gennemføre sin månedlige udrensning.
  For det er hende, din livmor, der skal have det godt, hvis du skal heale en hvilken som helst ubalance i dit underliv.

  Skriv et svar