HVILKE URTER SKAL JEG DAMPE MED?

  hvilke urter skal jeg dampe med?

  Hvorfor er det vigtigt med de rigtige urter?

  Det har stor betydning, at de urter du kommer i gryden, når du damper. Hvis ikke urterne i din damp har de relevante egenskaber og sammensætning kan du risikere at den ønskede effekt udebliver – eller hvis du er rigtig uheldig, at dine symptomer bliver værre.

  Det er nemlig forskelligt hvilke urter vi har brug for.

  Dampen i sig selv har selvfølgelig altid en effekt og derfor kan du roligt prøve at dampe med en håndfuld urter fra skuffen og få en dejlig oplevelse. Hvis du er heldig måske endda en vedvarende positiv effekt.

  Hvis du bare har lyst til at prøve damp, kan du nøjes med at dampe med vand – tilsat en halv tsk salt – eller du kan bruge min basis-urteblanding, der er afbalanceret og rummer de vigtigste urte-kvaliteter uden at den bliver for stærk for dig, hvis du har sensitiviteter. Til gengæld er det ikke sikkert, at den er kraftig nok til at løse dit problem.

  Min anbefaling er at du, med mindre du virkelig har udviklet din intuition og evne til at mærke, hvad der er godt for dig,  tager stilling til de her spørgsmål, før du går i gang med at dampe.

  For optimalt set skal infektion ikke mødes med de samme urter som korte cyklusser. For at hjælpe infektionen ud er der brug for kraftige antibakterielle urter, for at give livmoderen kræfter til at holde på blodet i mindst 28 dage har du brug for hæmostatiske urter, det vil sige urter med blodstoppende virkning.

  Hvilke urter vi har brug for afhænger af vores cyklus. Det afhænger af længden, variationerne, blodets lugt, farve og konsistens, farve og konsistens og lugt på vores nektar og en masse andre symptomer i kroppen, der er relevant for at forstå, hvad din krop fortæller og har brug for.

  Hvilke urter har jeg brug for?

  For at gøre det overskueligt for dig har jeg 4 forskellige urteblandinger, og med dem kan vi behandle alle ubalancer i underlivet.

  Helt overordnet kan du finde ud af, hvilken blanding, der støtter dig og din krop bedst, ved at tage denne her lille test.
  Testen består af en række spørgsmål inddelt i grupper, som du kan besvare med ja eller nej.Start oppefra.
  Første gang du svarer ja på et spørgsmål, kan du i overskriften se, hvilken urteblanding der med stor sandsynlighed vil være den bedste for dig.

  MILDE URTER
  Har du haft cyklusser der var 27 dage eller kortere inden for de seneste 3 måneder?
  Har du nogen gange blødninger eller pletblødninger imellem dine menstruationer?

  KØLENDE URTER
  Har du meget varme i kroppen, tendens til hedeture og nattesved?

  URTER TIL INFEKTION
  Er din nektar hvid, gul, grøn, klumpet ?
  Har dit underliv en lugt der er off?

  RENSENDE URTER
  Er din cyklus 28 dage eller længere?
  Har du brunt blod og/eller klumper i dit blod?
  Er din menstruation udeblevet eller har du slet ikke menstruation?

  Ud fra ovenstående spørgsmål burde du, når du starter oppefra kunne afgøre hvilke urter du har brug for.

  Eksempler:
  Har du en cyklus på 31 dage, men pletbløder omkring ægløsning skal du bruge milde urter.
  Har du ingen cyklus – fx fordi du er i menopausen, men mange hedeture og varme i kroppen, da skal du have kølende urter.
  Har hvid tyk nektar, der lugter og en cyklus på 24 dage skal du bruge milde urter.
  Har du en cyklus på 35-40 dage og meget brunt blod med store klumper, brug da rensende urter.

  Ønsker du at bruge dampen til at arbejde med infertilitet, pcos, cyster, svamp eller lignende diagnoser, er det stadig ud fra ovenstående spørgsmål, du finder ud af, hvilke urter der er bedst for dig.

  HUSK:
  – Damp aldrig når du er gravid eller når du bløder.
  – Vær opmærksom på at infektioner med brændende kløe i nogle tilfælde forværres når der dampes – søg vejledning hvis du ønsker at bruge damp til at komme af med sådan en infektion.

  Hvor længe og hvor meget skal jeg dampe?

  Denne test er lidt forenklet, men et godt sted at starte. Når du har fundet dine urter anbefaler jeg at du damper 10 min ad gangen 1 gang om ugen eller 1-2 gange inden og 1-2 gange efter din menstruation – alt efter hvad der passer i dit liv.

  Hvis du ikke oplever den ønskede effekt, når du damper, eller bare har lyst til at få mere grundig vejledning – og se en forandring hurtigt,  er du velkommen til min hjælp i en skræddersyet damp-plan eller et skræddersyet damp forløb.

  Her besvarer du et stort spørgeskema med alle mulige cyklus og kropsrelaterede spørgsmål og ud fra dine svar hjælper jeg dig med at vælge de rigtige urter, og bestemmer hvilket skema – altså hvor ofte og hvor længe – det er bedste for dig at dampe efter,  samt hvilken opsætning – altså om du vil have gavn af et blus, skal dampe med eller uden kappe – der vil være bedst for dig.
  I en skræddersyet plan eller et forløb vil du få viden og anbefalinger omkring relevant mad, urter og praksis omkring menstruation, samt de følelsesmæssige temaer bag de ubalancer og symptomer du oplever i din cyklus, så vi arbejder med at skabe balance fra alle vinkler.

   

   

   

   

   

   

  Skriv et svar