DIN LIVMOR ER SELVRENSENDE

  din livmor renser sig selv

  Din livmor kan rense sig selv – helt selv.

  Hver måned tager hun et indre brusebad, skyller alle rester af væv og blod ud og gør sig klar til en ny cyklus.

  Det er derfor du bløder.

  Det er naturligt og smukt og burde foregå uden smerter og være omgivet af ro og respekt.

  Men menstruationscyklussen bliver, som så mange andre naturlige cyklusser i verden i dag, ofte forstyrret.
  Vi har lært at håndtere os selv vores blødninger ved at ignorere og negligere, hvad vi har brug for.

  Det betyder at rigtig mange livmødre og kvinder ikke får en fuld selvrensning hver måned.

  Det skaber stagnation i kroppen, og gammelt blod ophober sig i livmoderen og kan over tid skabe ubalancer som smerter, klumpet blod, cyster – og også alvorlige ubalancer som pcos og endometriose.

  Alt for få kvinder ved, at der er SÅ MEGET vi selv kan gøre for at hjælpe vores livmor:

  h v i l e
  Ro og hvile under menstruation kan helbrede mange ubalancer i cyklus. Vær langsom, når du bløder. Planlæg efter din blødning, når det er muligt og gør kun det absolut nødvendige. Mange undervurderer værdien af hvile og bliver SÅ overraskede over hvor anderledes deres blødning kan være, når kroppen får lov at slappe af imens.

  v a r m e
  Varme skaber cirkulation, så blodet kan bevæge sig. Kulde vil sløve og standse blodet. Undgå iskold mad og drikke, brug en varmepude, drik varm the og sørg for at holde hele kroppen varm.

  u n d g å   p r o p p e r
  Når du kommer en tampon, en kop eller noget andet i vagina mens du bløder, blokerer du for blodet og så kræver det meget mere af din livmor at få blodet ud. Det kan resultere i kraftigere sammentrækninger – altså kramper og smerter – og mere blod – altså kraftige blødninger. Undersøg om det gør en forskel for dig at holde din vagina fri og åben når du bløder.

  n æ r i n g
  Det kræver næringsstoffer at lave blod. Derfor kan det påvirke din cyklus, hvis du mangler næringsstoffer. Spis varieret, sørg for at få lækre friske grøntsager og frugter hver dag og suppler med fx urteinfusioner af brændenælde (som styrker blodet) og vitaminpiller hvis dine niveauer er lave.

  h y d r e r i n g
  Du har brug for masser væske, når du bløder. Din krop har i det hele taget altid brug for vand for at du kan fungere og have det godt. Prøv at drikke minimum 2 liter vand om dagen og se hvad der sker.

  v e n d   r i g t i g t
  Ja, tyngdekraften har betydning for hvor let det er for blodet at komme ud. Det kræver en hel del mere af din livmor at rense, hvis du vender med bunden i vejret. Gem de omvendte yogastillinger og andre aktiviteter, hvor du har hovedet ned og benene op til du er færdig med at bløde.

  d a m p
  Damp skaber cirkulation – altså mere blodgennemstrømning – i dit underliv og er i min optik en selvskrevet ugentlig praksis i enhver kvindes selvomsorgs-rutine.  Især hvis du allerede har tegn på stagnation (for eksempel brunt blod, uregelmæssigheder, klumper, smerter, cyster og lignende) er damp virkelig værd at overveje. Er det nyt for dig så tjek min begynderguide på cyklusvisdom.dk eller via link i insta bio.

  Jeg vil elske at høre fra dig i kommentarerne om du har erfaring med et eller flere af de her forslag?

  Er der noget der kommer på bag dig eller som du undrer dig over.

  Hvad tror du vil være mest udfordrende og hvorfor?

   

  Det smukke billede er lånt fra dygtige @kimbraaudrey

  1 Comment

  Skriv et svar